Het ouderplatform is een plek waar ouders elkaar ondersteunen en inspireren door het delen van hun ervaringen.Genezen zonder slikken

Vaccinatieschade is een grijs gebied. Hoewel we vaak moeten accepteren dat we niet met 100% zekerheid kunnen zeggen dat vaccins iets met de klacht van ons kind te maken hebben, hoeven we niet te accepteren dat er ‘geen genezing mogelijk is’ of dat de situatie alleen maar ‘onder controle gehouden’ gehouden kan worden d.m.v. medicijnen. Er bestaan zeer veel mogelijkheden op therapie gebied. In de boekbeschrijving van 'Cutting Edge Therapies for Autism 2010-2011' van Ken Siri en Tony Lyons staat bijvoorbeeld een lijst van therapieën waarvan meer dan de helft mij onbekend is.)

Op deze pagina inspireren en informeren ouders elkaar door het delen van hun ervaringen met betrekking tot succesvolle facilitatie van genezing zonder onderdrukkende of toxische medicijnen. Wil je ook bijdragen? Graag! Neem contact met me op (ook als je niet kunt schrijven) zodat je verhaal een plek krijgt.


Wat is waar?


"Onze zoon was nog maar een paar uur oud, toen de kraamhulp constateerde dat hij waarschijnlijk allergisch was. Zijn vader en ik zagen het ook; de oogleden van onze baby waren zo opgezwollen dat hij ze niet kon openen, en de eerste dag van zijn leven heeft hij doorgebracht met komkommerschijfjes op zijn ogenleden.

De vader en ik waren zelf ook behoorlijk gevoelig: hij chronisch verkouden en als kind vaak last van zijn bronchiën en ik heb lang eczeem gehad. Na slechte ervaringen met hormoonzalf ben ik op reis gegaan langs alternatieve behandelaars, met een goed resultaat. Ik was helemaal 'om', en intussen zeer sceptisch geworden over reguliere geneeswijzen. Toch besloot ik - toen ons kind ook eczeem kreeg - de dermatoloog met een open houding tegemoet te treden. Deze kwam echter erg gesloten over; behandelde onze baby alsof het een voorwerp was en stuurde ons weg met hormoonzalf (een baby van 2 maanden oud!) en de opmerking dat hij er 'rond zijn vijfde wel overheen zou groeien'.

Kort daarop besloten we naar een mesoloog te gaan - iemand waar ik zelf ook goede ervaring mee had - omdat het eczeem inmiddels behoorlijk ernstig was. Er werd met aandacht naar hem gekeken en met een test vastgesteld welke allergieën hij had. Onze baby kreeg homeopathische druppels en de mesoloog raadde ons met klem aan te wachten met vaccineren - in ieder geval tot zijn eczeem weg was. Dat was nieuw voor ons! We hadden daar nog helemaal niet over nagedacht.

Vanaf dat moment ben ik me gaan verdiepen in het onderwerp vaccinatie en er ging een wereld voor me open. Hoewel…, het voelde soms eerder als een beerput. Ik sloot me aan bij de NVKP en ging naar informatieavonden. Vond de informatie heel goed onderbouwd en kreeg veel eyeopeners, onder andere over de manipulatie van statistieken. Interessant…

Ik las verhalen over bijwerkingen en de link met autisme en 'wiegendood'; verdiepte me in natuurlijke manieren om de weerstand te onderbouwen. Ik wilde deze kennis delen met iedereen - maar vooral met aanstaande en jonge ouders. Ik was behoorlijk fanatiek, wilde kinderen behoeden voor schade.

Gaandeweg ging ik het echter ook weer relativeren, ik las namelijk ook de artikelen geschreven over het nut van vaccineren en de wetenschappelijke onderbouwing daarvan. De twee visies spraken elkaar op alle punten tegen, en leken tegelijkertijd allebei even overtuigd van hun waarheid. Maar twee zulke verschillende waarheden konden toch niet allebei kloppen? Wat was nou DE waarheid? Ook ging ik het gevaar van vaccineren meer en meer relativeren door de kinderen in mijn omgeving, die alle vaccinaties hadden gehad (of meer, in verband met reizen), en nooit ziek waren - in tegenstelling tot onze zoon. Daarnaast had ik moeite met de complottheorieën over vaccinatie die de ronde doen en die inspelen op angst; een techniek die ook vaak gebruikt wordt door het RIVM en andere instanties die de vaccinatiegraad op peil willen houden.

Ondertussen werd het moment van vaccineren steeds weer door ons uitgesteld, elke maand langer was mooi meegenomen. De arts van het consultatiebureau waar wij naar toe gingen gaf veel ruimte aan ons uitstelgedrag, maar niet inenten, daar stond ze niet achter. Wij waren op dat moment ook nog niet zo ver om het helemaal niet te doen. Uiteindelijk heeft hij met 1 jaar en 3 maanden 1 DTP-vaccinatie (zonder K), gekregen. Dat leek goed te zijn gegaan, hoewel er achteraf gezien wel degelijk bijwerkingen waren.

Ik ging verder met me verdiepen in de materie, en praatte veel met mijn vriend over mijn bevindingen. We vonden het best moeilijk. Toch heeft uiteindelijk ons gevoel de doorslag gegeven en het feit dat de ene 'waarheid' gepromoot en gesponsord wordt door de farmaceutische industrie, en de andere visie ondersteund wordt door een integere groep mensen die amper belang hebben bij hun boodschap, maar vooral kinderen en ouders willen steunen in een gezondere leefwijze.

Uiteindelijk hebben we besloten om onze zoon helemaal niet meer te laten vaccineren. Zijn eczeem is na 1 jaar over gegaan - een wonder volgens de consultatiebureau arts. Maar in die tijd hadden we allergene voeding weten te elimineren, goede (natuurlijke) zalf gevonden, homeopathie toegepast, hem zo weinig mogelijk in bad gedaan, ingebakerd, kleding van ongebleekte katoen aangetrokken en veel rust gegeven. En ik ben ervan overtuigd dat het niet-vaccineren ook een belangrijke rol heeft gespeeld in het 'wonder'.

Ik kan nu zien hoe wij geïndoctrineerd waren met algemene ideeën over vaccinatie. Ik kan me nu niets meer voorstellen bij de angst die we in het begin hadden om af te wijken van het vaccinatieprogramma. Het voelde toen echt als een revolutionaire stap om niet in te gaan op de eerste uitnodiging van het consultatiebureau. De angst werd minder met de jaren en het vertrouwen steeds sterker. Zeker, hij is vaak ziek geweest, en ook behoorlijk ernstig. Als hij koorts had was het minstens 40 graden, en dan drie dagen lang. Hoe vaak heb ik wel niet met kloppend hart naast hem gezeten; de symptomen opzoekend in boeken en/of op het internet, bang dat het misschien toch wel eens ernstig kon zijn. Zeker in de tijd van de meningokokken-hype! Maar ik zag elke keer na ziekte dat hij een groeisprong had gemaakt en dat hij er met natuurlijke middelen door heen kwam en er sterker uit leek te zijn gekomen.

Ons is ooit voorspeld dat hij lange tijd hormoonzalf nodig zou hebben en dagelijks inhalers zou moeten gebruiken omdat hij waarschijnlijk astma zou krijgen. Hij zou zeker oorontstekingen krijgen, waarvoor antibiotica kuren nodig zouden zijn, en waarschijnlijk ook buisjes. En dat zijn amandelen geknipt zouden moeten worden stond al vast volgens een arts.

Uiteindelijk heeft hij één antibioticakuur gehad, vanwege longontsteking en verder helemaal niets - ook geen ingrepen. Hij heeft nooit oorontsteking gehad en zijn amandelen zitten er nog. Kerngezond durf ik hem niet te noemen (hij is nog steeds gevoelig voor bepaalde voeding en heeft regelmatig last van zijn bronchiën), maar wel oersterk en vol vertrouwen in het zelfgenezend vermogen van zijn lichaam! "


Janneke, Amsterdam


Het post-vaccinaal syndroom: ziekteverschijnselen na inenting


"Als homeopaat vraag ik bij ieder kind dat op consult komt naar veranderingen die zijn voorgevallen ten tijde van het ontstaan van de klachten. Het is geen zeldzaamheid dat je dan uitkomt op een vaccinatie. Soms is het vragen naar de reactie op vaccinaties helemaal niet nodig. De ouders vertellen spontaan dat volgens hen de vaccinatie de aanleiding vormt voor de veranderingen in de gezondheidstoestand of gedrag die ze bij hun kind waarnemen. Als u verder leest, verneemt u hoe ze daarvan zo overtuigd kunnen zijn.

Een casus

Het gaat om een jongetje van twee jaar. Altijd verkouden, altijd een snotneus, veel hoesten. De moeder vertelt: "Drie maanden na de geboorte is hij van een lieve baby veranderd in een huilbaby". In die tijd was de eerste vaccinatie nog met 3 maanden (tegenwoordig al bij 2 maanden, red.). Op 16 december kreeg hij de DKTP-prik. Op 17 december was hij erg jengelig en had hij een dubbeldik been en op 18 december begon hij te razen, te krijsen en te gillen als een beest. Dit hield enkele uren aan. Hij had 's middags 40 graden koorts. Gebalde vuisten. Onrustig. Last van de darmen: overstrekken, krampen en zure, groene, slijmerige ontlasting. Hij liet heel veel winden en boeren. Gedurende twee weken lang sliep hij nooit langer dan twee uur. Hij was een boos jongetje geworden, zat niet goed in zijn vel, al het vrolijke was eraf. Vanaf die tijd groeide zijn haar ook nauwelijks. Tot op de dag van vandaag - inmiddels is hij dus al bijna twee jaar - is hij verkouden, is er altijd sprake van gebroken nachten, is hij nukkig en boos, slaat, knijpt, gooit en schreeuwt. Woedeaanvallen. Dit is een overduidelijk geval van het postvaccinaal syndroom; zo wordt in de homeopathische wereld een opstapeling van symptomen en gedragsveranderingen sinds de vaccinatie genoemd. Speciaal hiervoor zijn binnen de homeopathie middelen ontwikkeld, gemaakt van de verschillende vaccinaties (DKTP, DTP, BMR en/of Hib). Want - zoals u wellicht weet - geldt in de homeopathie dat het gelijke met het gelijkende wordt genezen. Op vier opeenvolgende dagen worden vier sterktes van het desbetreffende middel gegeven, in dit geval: DKTP. Na de eerste serie gaat het vier dagen fantastisch met het jongetje, daarna verschijnt de snotneus weer en het boze gedrag, maar is er al flinke winst geboekt met het slapen en de ontlasting. De serie wordt nogmaals herhaald en vanaf die tijd is hij niet meer verkouden, de ontlasting is normaal, geen woedeaanvallen meer. Hij is weer zichzelf. Het jongetje slaapt zonder onderbrekingen tot vijf uur door. (Hij is altijd al een vroege vogel geweest, net als zijn vader.) Er doet zich een ontwikkelingssprong voor met het praten en ook de haargroei is hersteld.

Laten we dan maar alle kinderen inenten en vervolgens homeopathisch behandelen zult u wellicht denken. Maar ik zou willen pleiten voor een bewuste keuze vooraf door de ouders. Er zijn verschillende scenario's denkbaar wat betreft de vaccinaties en dat varieert van gewoon het programma doorlopen tot helemaal niet vaccineren en alles daartussenin is mogelijk afhankelijk van de insteek van de ouders. Het is niet per definitie zo dat je je kind tekort doet als je (bepaalde) vaccinaties achterwege laat of pas later geeft wanneer het immuunsysteem van het kind verder uitgerijpt is. Het kan voor je keuzes ook een heel verschil maken als je weet dat homeopathische behandeling van bijvoorbeeld kinkhoest mogelijk is en dat de kinkhoestcomponent binnen de DKTP als de meest belastende wordt aangemerkt. Je zou dan kunnen kiezen voor een DTP-vaccinatie in plaats van een DKTP. Het kan ook een heel verschil uitmaken om te weten dat vaccineren niet verplicht is, ook al word je opgeroepen in plaats van uitgenodigd. Kinderopvangfaciliteiten die vaccinatie verplicht stellen, missen daartoe iedere wettelijke grond. Het kan ook een heel verschil zijn te weten dat de sterfgevallen die enkele jaren geleden aan de mazelen toegeschreven werden een aantal (ik meen twee) al zeer zwakke kinderen betrof bij wie de ziekte met koortswerende middelen werd onderdrukt. Daarmee zijn die sterfgevallen niet minder te betreuren, maar goede maatregelen zorgen ervoor dat kinderen de kinderziektes zonder schade kunnen doorlopen en in voorkomende gevallen kan het proces homeopathisch worden ondersteund. Óók acuut! Homeopathie werkt razendsnel in acute situaties.

Zo zou ik nog wel door kunnen gaan. Ik wil hiermee alleen maar aangeven dat er voldoende reden is om je veelzijdig voor te laten lichten alvorens de beslissing over vaccinatie te maken. Het feit dat de eerste vaccinatie nu al met twee maanden wordt uitgevoerd zorgt ervoor dat de kersverse ouders nauwelijks tijd hebben om hun gedachten daarover uit te laten kristalliseren. Ook maakt het vroege inenten het vergelijken van de situatie voor en na de vaccinatie moeilijker. Hoe jonger het kind is, hoe gemakkelijker gezegd kan worden dat dit kind wellicht altijd al een ziekelijk of moeilijk kind geweest kon zijn.

Wat betreft de registratie van de bijwerkingen van vaccinaties wordt er door de Entadministratie een wel erg krap schema gehanteerd. Voor de DKTP 24 tot hooguit 72 uur na vaccinatie en van de BMR wordt er gezegd dat de reacties zich tussen de 6-12 dagen kunnen voordoen. Die bijwerkingen zijn zeldzaam heftig, zeldzaam treedt hoge koorts of flauwvallen op, nooit blijvende schade, zelden is er langer last dan een of twee dagen, wel kan het gebeuren dat er toevallig ook een andere ziekte in de reactieperiode start. Aldus de Entadministratie op haar website (www.entadministraties.nl/44-vrag.htm).

Heftige reacties dienen te worden gemeld door de vaccinerend arts en kunnen alleen rechtstreeks door de ouders gemeld worden als de arts dat niet nodig vindt. Hoe vaak bent u door de consultatiebureauarts gevraagd naar de bijwerkingen van een vorige vaccinatie op uw kind? Werd uw verhaal serieus genomen? Veel ouders die ik spreek geven aan geen gehoor te vinden voor hun verhaal bij de dokter of het consultatiebureau. Hoeveel reacties worden werkelijk serieus genomen? Immers, volgens hun eigen zeggen bestaan er geen veelomvattende, ernstige of langdurige reacties. Dat zijn dan toevallig tegelijkertijd ontstane andere ziekten. Hoeveel reacties zouden er dan uiteindelijk werkelijk worden gemeld door de vooringenomen en mogelijk ook overbelaste artsen?

Aan bijwerkingen die zich op de lange duur voordoen wordt systematisch geen aandacht besteed (vanwege de korte tijd waarbinnen een reactie in verband mag worden gebracht met de inenting). Waarschijnlijk omdat dat te moeilijk te bewijzen is. Maar of dat vervolgens een reden is om zo stellig te beweren dat de bijwerkingen of de gevolgen op de lange termijn niet bestaan, lijkt mij eerlijk gezegd te kort door de bocht. Want als een homeopathisch middel, dat bereid is uit dezelfde stof als waarmee geënt wordt, in staat is een scala aan langlopende klachten te doen verdwijnen die sinds de vaccinatie bestaan, dan moet dat op zijn minst een gezonde twijfel opleveren ten aanzien van de stellige manier waarmee vaccinaties aangeprezen worden en de bijwerkingen worden ontkend.

Een tweede casus

Het gaat om een meisje van 1 jaar en drie maanden. Huiduitslag, verkouden, snotterig, ziek met hoge koorts, uiteindelijk resulterend in oorontstekingen, ontstoken oogjes en bronchitis. Sukkelen met de gezondheid. Kortademig, rochelen, benauwd, te weinig lucht, slecht slapen. Alles sinds één maand geleden (de maand waarin de eerste BMR-prik wordt gegeven, namelijk met 14 maanden). Ze heeft al twee keer antibiotica nodig gehad deze maand. Al pratende komen we op de ziektehistorie van het meisje en blijkt het kind ook al zeer heftig op de DKTP-prik (met 2 maanden oud) te hebben gereageerd. Van een makkelijk kind dat goed at en sliep werd het een heel ander kind: wakker, hyper, veel huilen en onrustig. Dit kind heeft twee series homeopathische middelen gehad: één gemaakt uit de DKTP-vaccinatie en één uit de BMR-vaccinatie met ongeveer hetzelfde spectaculaire resultaat als beschreven in de eerste casus.

Tenslotte

Soms komt het ook voor dat kinderen die ik in de praktijk heb voor een constitutiebehandeling plotseling een terugval vertonen naar het niveau van voor de behandeling. Als ik de ouders dan vraag of er in die periode iets gebeurd is, bijvoorbeeld een vaccinatie dan is er regelmatig de herkenning: "Oh ja, het kind heeft weer een prikje gehad'. Vanaf die tijd gaat het ineens weer mis, soms van de ene op de andere dag. Mogelijkerwijs of waarschijnlijk betreft het hier geen klachten die direct in verband zijn te brengen met de vaccinatie, maar hier kun je wel de impact zien die vaccinaties kunnen hebben op gevoelige kinderen zoals die er steeds meer zijn in deze tijd. Net als de Stichting Nieuwetijdskinderen pleit ik niet voor wel of niet vaccineren, ik pleit wel voor een weloverwogen, bewust besluit van ouders op basis van veelzijdige informatie. Een besluit die past bij hen en hun kind.

Rechtstreeks bijwerkingen van vaccinaties melden kan bij het RIVM, het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu te Bilthoven (alleen wanneer de arts de bijwerkingen niet wil melden). "


Janita Venema & Nieuwetijdskinderen NederlandCutting-Edge Therapies for Autism 2010-2011

Ken Siri en Tony Lyons

New information, therapies, and advice for every parent with an autistic child.

For parents of children with autism, research is a full-time job. For parents with limited time, ability, or resources to do this, Ken Siri and Tony Lyons have compiled the latest in autism theory, research, and treatment. 'Cutting-Edge Therapies for Autism' contains contributions from more than eighty experts on a variety of therapies, models, and multifaceted evaluation and treatment centers. Each contributor gives the reader a basic description of the topic, including its scientific rationale, development, risks, and benefits. Siri and Lyons include the therapies of the future, focusing on current clinical trials, ongoing research, and the researchers striving to better understand autism and find new treatments.

Contributions include:
Dr. James Adams on chelation
Dr. Jeffrey Becker on vision therapy
Dr. Marvin Boris on allergies
Dr. Charles Chapple on CST
Ms. Judy Chinitz on parasites
Ms. Jenifer Clark on ABA and the future
Ms. Meghan Collins on physical therapy
Ms. Dorinne Davis on sound therapies
Dr. Michael Elice on IVIG and PPAR agonists
Dr. Alessio Fasano on probiotics
Dr. Mark Freilich on psychopharmacology
Dr. Richard E. Frye on mitochondrial dysfunction and AEDs
Dr. Michael Goldberg on neuroimmune dysfunction
Dr. Doreen Granpeesheh on CARD
Dr. Lester Grinspoon on marijuana
Dr. D. Grodberg, Dr. A. Kolevzon, & Dr. J. Buxbaum on the Seaver Autism Center
Ms. Valerie Herskowitz on technology
Dr. Devin Houston on enzymes
Ms. Cindy Griffin and Ms. Lindyl Lanham on homeopathy
Dr. James E. Jan on melatonin
Mr. Markus Jarrow on OT/SIT
Dr. Betty Jarusiewicz on neurofeedback
Mr. Raun Kaufman on Son-Rise
Dr. Arthur Krigsman on GI disease
Ms. Mariah LeFeber on dance/movement
Dr. Jaquelyn McCandless on LDN
Dr. Lewis Mehl-Madrona on traditional healing and antifungals
Dr. Frank Morales on stem cells
Dr. James Neubrander on MB12 and HBOT
Ms. Lavinia Pereira and Ms. Michelle Solomon on speech
Dr. Sally Rogers on the Denver Model
Dr. Harry Schneider on restoring language
Ms. Karyn Seroussi & Lisa S. Lewis, PhD, on diets
Dr. Louisa Silva on massage
Dr. Fred Starr on Respen-A
Dr. Theoharis Theoharides on novel therapies
Dr. Lauren Tobing-Puente on parenting
Dr. Gil Tippy on DIR/Floortime
Ms. Ginny Van Rie & Dr. Juane Heflin on sensory therapy
Dr. Amy Yasko on nutrigenomics

And many more!

The first wealth is health, Ralph Waldo Emerson