Het ouderplatform is een plek waar ouders elkaar ondersteunen en inspireren door het delen van hun ervaringen.Intimidatie

Er kan sprake zijn van intimidatie op consultatiebureaus, crêches of werksituaties. Heb je dit meegemaakt en wil je hierover delen? Neem contact met me op (ook als je niet kunt schrijven) zodat je verhaal een plek krijgt..

"We read to know that we are not alone." C.S. Lewis
Buitenkinderen en doortastende ouders!


"We hebben gewoon zoals dat “normaal is” een hielprikje laten doen en zijn daarmee meteen het circus ingegaan van consultatiebureau en vaccins. We schrokken heel erg van de reactie op de prikken; een blij, vrolijk kind was na de vaccinaties helemaal ons kind niet meer! Vrijwel meteen na de eerste prik was het: huilen, huilen, huilen – het hield maar niet op.

De huisarts zei dat het allemaal normaal was en wel overging, en we legden zelf in eerste instantie eigenlijk ook niet direct het verband tussen zijn tranen en de prikken. We kwamen erachter omdat het gebeurde in een tijd dat er veel geduvel was met het kinkhoestvaccin en berichten hierover sijpelden door in de media. Toen dachten we al snel: ‘Kan het iets met zijn vaccinaties te maken hebben?’

Dat was les 1 – neem nooit klakkeloos aan wat de heren en dames in witte jassen je vertellen. Het is je eerste kindje en je gelooft alles, maar toen we zelf op zoek gingen naar informatie was dat snel over.

Wat ook nog wel belangrijk is om te zeggen is dat de bevalling heel zwaar was -met een vaccuüm-extractie die bovendien nog twee keer mis ging ook. Eerst schoot een kabel en later een dop los en ik zag de verloskundige twee keer voor mijn ogen achterste voren door de verloskamer vliegen. Onze baby had een hoofd als een paasei en achteraf gezien had ik zoiets van: ‘Dit is zo’n zware bevalling geweest, dat kind had helemaal nog geen vaccins mogen hebben. Maar er wordt ‘volgens schema’ gewerkt en geen rekening gehouden met de geboorte.

Tussen de 1e en de 2e ronde ben ik me helemaal gaan verdiepen in die vaccinaties. Ik was behoorlijk fanatiek in mijn onderzoek. Ik heb gepraat met kinderartsen, de site van de NVKP (Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken) bestudeerd, en ik ben ook (mogelijk door mij felle optreden richting CB-arts) een aantal keren opgebeld door het RIVM (Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu). Elk verhaal heeft twee kanten en ik wilde allebei de kanten horen. Ik dacht: “Ik ga door tot het gaatje”, wilde elk detail weten.

Ik heb in die tijd een aantal vervelende ontdekkingen gedaan. Ten eerste met betrekking tot de voorlichting die we krijgen. Een voorbeeld:

Op de site van het RIVM kwam ik een vage grafiek tegen waarop geïnsinueerd werd dat vanaf het moment dat het RIVM is begonnen met vaccineren de kindersterfte omlaag gegaan is. Dit is helemaal niet het geval. De babysterfte is afgenomen door o.a. verbeterde hygiëne nog voordat er überhaupt op grote schaal gevaccineerd werd! (zie: http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/C03EE294-1EB4-4A87-BADF-0EB96E602AF5/0/2008k1b15p23art.pdf)

Ik heb het RIVM meerdere keren tijdens telefoongesprekken gewezen op de dubieuze voorlichting maar daar afgezien van een heftige discussie wordt er verder niet veel mee gedaan.

Ik kwam er toen ook achter wat er allemaal gespeeld heeft met betrekking tot het kinkhoestvaccin. Niet zo fraai. In een notendop. Het vaccin werkte niet en werkt nog steeds niet. Eerst is de dosis stilzwijgend aangepast, daarna een extra prik, daarna een zogenaamd veiligere prik, en de realiteit is dat gevaccineerde kinderen nog steeds kinkhoest kunnen krijgen en dat het vaccin nog steeds berucht is om ernstige bijwerkingen. Maar goed, toen dacht ik dat het echt veiliger zou zijn.

Dat was les 2 - de voorlichting van de overheid is gekleurd. Heel veel mensen denken bv. dat vaccins verplicht zijn; wat óók niet het geval is maar ze zullen je echt niet wijzer maken dan je bent. Als het erop aan komt zijn het, wat mij betreft gewoon een stelletje oplichters – ze willen dat je die prikken gaat halen – meer niet. Er zijn enorme financiële belangen mee gemoeid.

Mijn vrouw en ik waren vier handen op een buik maar om je heen is de maatschappij zo geïndoctrineerd; ze verklaren je voor gek dat je weigert je kind te vaccineren – hele familie ruzies hebben we erover gehad.

Toen ik tegen de CB-arts zei dat de tweede spuit er voorlopig niet in ging omdat ik mijn kind niet sterk genoeg achtte op dat moment werd er heel vervelend gedaan. Ze begon aan alle kanten druk uit te oefenen. Eerst zei ze dat er niet meer dan zoveel tijd tussen de vaccins mag zitten, en toen ik vroeg: ‘Waarom eigenlijk niet?’ werd ze boos en vroeg of ik wel wist waar ik mee bezig was. Ze had de spuit al in haar handen, maar ik hield voet bij stuk en zei: ‘Leg hem maar weer neer want hij gaat er NIET in.

Ik wil sowieso eerst het rapport van de Gezondheidsraad inzien.’ ‘Die club heeft ook haar belangen’ was haar reactie. ‘Dat is een interessante uitspraak’ vond ik, ‘u zegt min of meer dat u er belang bij heeft om te vaccineren.’ Haar antwoord was dat ze in het belang van het kind werkte maar ik antwoordde: ‘Op dit moment waag ik dat in twijfel te trekken.’

De kinkhoestcomponent werd verantwoordelijk geacht voor ernstige bijwerkingen en zij als arts wist dat natuurlijk net zo goed als ik. ‘Zolang er de kinkhoestcomponent in de prik zit komt die spuit er niet in. Desnoods ga ik naar België.’ Toen begon ze erover dat het dan niet vergoed zou worden, alsof dat me een worst zou wezen. De gezondheid van mijn kind gaat mij boven alles. Ik wilde eerst uitzoeken of er een veilige manier was om te vaccineren. Iets waar de arts zich niet om leek te bekommeren.

Uiteindelijk heb ik het rapport van de Gezondheidsraad gelezen. Nederland was in die tijd het enige land waar nog gevaccineerd werd met het cellulair kinkhoestvaccin. Overal elders werd er gevaccineerd met het a-cellulair kinkhoest vaccin omdat dat geacht werd veiliger te zijn.

Onze baby was destijds onder behandeling van een kinderarts – hoewel die ook ‘pro-vaccins’ was zei hij: ‘Grote gedeeltes zie ik anders maar wat betreft het kinkhoest vaccin ben ik het helemaal met u eens – gewoon een centenkwestie.’ Het oude verhaal van de slager die zijn eigen worst keurt. Als je de wetgevende, uitvoerende en controlerende macht in één hand hebt – zoals destijds met het RIVM het geval was - noem je dat in de politiek een dictatuur. Het RIVM was vroeger zelf producent; nu hebben ze om de belangenverstrengeling tegen te gaan een deel van het RIVM afgesplitst naar het NVI (Nederlands Vaccin Instituut), maar dit is wat mij betreft een wassen neus; dezelfde mensen op dezelfde bureaus met een ander naambordje erop.

Afijn, we moeten gewoon onze hersens gebruiken. We hebben die dingen niet voor nop gekregen. Om kort te gaan; de tweede vaccinatie is er nooit ingegaan. Voor ons geldt absoluut geen vaccins meer!

Dit is allemaal zo’n 8 jaar geleden en het gaat super goed. Nummer twee is nooit gevaccineerd en hij mankeert echt nooit wat. Hij is net zes geworden en één keer ziek geweest en ook de oudste is heel gezond. Wij geloven in natuurlijke weerstand en gewoon normaal, natuurlijk eten. De kinderen gaan nooit naar school zonder stevig ontbijt – samen aan tafel en we zorgen ervoor dat ze een regelmatig eetpatroon hebben en voldoende afwisseling krijgen. Het zijn ook echte ‘buiten-kinderen’ – altijd in de frisse lucht spelen en ze zijn dus opgegroeid met minimaal televisie kijken.

Eigenlijk is het toch ook heel simpel – als je kijkt wat voor bestanddelen er in vaccins zitten – gevaarlijke micro-organismen, chemische giftige ‘hulpstoffen’, lichaamsvreemd DNA en RNA, chemische conserveer- en stabiliseermiddelen, vervuilingen van de kweek en ga zo maar door, dan zeg je toch ook ben je nou helemaal debiel geworden om dat bij een baby in te spuiten. Toen ik daar achter kwam was het voor mij echt helemaal streep eronder!

Mijn vrouw is nu 33 weken zwanger en ga er maar vanuit, bij de derde komt die spuit er ook echt niet in!"


Frank, Brunssum


Lies, Force & Bullying Tactics to Vaccinate


"My daughter was vaccinated until she was due for a booster at four years old. Everyone around me had vaccinated their children and my husband believed it was the right thing to do and we should follow expert advice. I always had a gut feeling that it was not O.K. to vaccinate, but at the time I did not have the knowledge to support my intuition. I was not experienced in finding information on the internet; I googled on ‘dangers of vaccinations' and it came up with all the dangers of diseases!
Everything I saw was petrifying me into vaccinating so even though I didn't want to, I went ahead with it and my daughter got the shots according to schedule until she was 14 month old.

Every single time it was a nightmare. The first time she screamed for 3 hours after she got the vaccine. She was naked when she had it and instantly curled her legs up to her stomach into a fetus-like position. She was so tense I just couldn't open her to get her dressed at all.
I sat there crying with my daughter literally for three hours until she had calmed down enough for me to put her clothes on. The doctor didn't seem to be bothered with it. She just said: 'Sometimes they are like this, vaccines hurt a little bit but she'll be fine in a few hours'. When we finally came home she slept for days and was not her usual self.

Every time we went to the clinic this repeated itself more or less the same way again. Sometimes she was grumpy and irritable for weeks after the shot – not herself at all - and right after the first MMR injection she developed eczema; a red dry rash at the inner side of her elbow of the arm she was injected in. And she constantly had fevers the first year of her life.

When I talked with the doctor about my concerns about all these reactions this was all ‘normal'. ‘Sometimes this happens, but children really need the shots or they could die. The benefits of vaccines far outweigh the risks' is what she told me over and over again.
In the mean time we had our second child – a little boy. The first year of his life was hard on him; he had a bad colic the first 9 weeks of his life and was crying 5- 6 hours every night because of the cramps. He also had a problem keeping milk down and several times a day would projectile vomit.
I thought: ‘There's no way I'm going to inject him with all these diseases when he is already coping with so much'. I decided to delay his vaccines for the first 2 years and give his immune system a chance to develop naturally.

Of course the doctor at the clinic didn't agree. She said that I was putting his life at risk by delaying. I was undecided at that point whether I should follow the vaccine schedule or pick & choose.

And there was more on my mind. I expressed my concerns about the MMR being linked to autism and feeling unsafe about vaccines in general. I was told that it was discredited of any link to autism and nothing to worry about. Knowing what I know now about the Andrew Wakefield case, I'm much more inclined to believe Andrew Wakefield's findings over the current medical viewpoint. He had a strong case and no financial or even career gain by exposing his findings.

I asked to have just the shot for meningitis as this was something that I had had once and was concerned about this as it seems more common in small children.
I was told that the shots wouldn't work unless I would give all of them in the order of the schedule and that separate vaccines were not possible. What nonsense! Again, knowing what I know now about vaccines, I can't believe I was actually told this by someone who administers vaccines. She clearly was more concerned into manipulating me into getting the shots than being truthfull. At the time I didn't have the knowledge to argue, but I did not allow her to bully me out of my wish to delay the vaccines.

But the pressure was on. Where most people would see a nurse at the regular baby check-ups, I always had to see the doctor who would try to make me feel bad that I was delaying the vaccinations and putting my baby ‘unnecessarily at risk'.

Then my daughter turned 4 and needed to get her booster shots. I was still un-decided at this point struggling with the inner conflict I had inside. Again, everyone around me was putting a lot of emotional pressure to get her vaccinated, especially my husband and family.

I gently tried to prepare my daughter for what was to come but she was kicking and screaming violently and was not willing to participate. I could tell the doctor was becoming irritated and told me I just have to hold my daughter down so she could get the needle in her. Everything in me said this is so wrong. I felt terrible. I had to physically force my child down while she was screaming at me not to let her do it. The needle made it into her arm but it fell out before the vaccine was injected. My daughter was hysterical and I felt awful for letting this happen to her.
This incident was my wake-up call. My mother instinct finally took over and I picked up my daughter and said: "She will not get this vaccine. This will give her nightmares for life and I will not do this to her".
The doctor was angry – she said she had to have it, and that she couldn't leave without it. The needle had already been in her arm so it could no longer be used for somebody else and it cost a lot of money and could not be wasted. I just couldn't care – enough was enough - and my child did not get the vaccine.

Sometime later I met Door – I had to pick up some posters her husband had made for me and we started talking about vaccines. For the first time I heard that somebody had not vaccinated her children! I remember sitting at her kitchen table for an hour and I learned so much about vaccines. After that I took my husband to one of her talks and we both started researching the subject thoroughly.

Although I allowed my daughter to be vaccinated I had the gut feeling it wasn't O.K. right from the beginning, but I didn't have the knowledge to back it up, or the support around me. Now my husband and I found a lot of information that made so much sense. We decided that we had to choose the ‘best worst case scenario' that we could live with. Knowing about the terrible side effects that vaccines could cause, I would not be a responsible mother if I continued going against my gut feeling.

I do feel it's a huge responsibility to not vaccinate. If you vaccinate you go along with the system so if something happens it is accepted. ‘Oh the vaccine didn't work, different strain, bad batch' etc, but if your child is not vaccinated and something would happen it would be us to blame. This can be quite an overwhelming feeling so not only have I researched vaccines extensively, I have also researched the diseases we vaccinate against. Not all diseases are as bad as we are led to believe and that the reality of our children being seriously harmed by one, or even getting it in the first place, are very small.

The sad reality is that vaccines are a money making scam! I still can't believe that there is no independent testing on vaccinations or official comparison of the health of vaccinated children with un-vaccinated children. These billion dollar pharmaceutical companies have too much too lose by being open and honest about the REAL levels of vaccine failures and irreversible damage they cause.
Countless times we have seen financial ties between the pharmaceutical companies & the officials that create the pandemic warnings for example.

I only have the health, wellbeing and lives of my children at stake. I take a very holistic view on my families health and believe the best way to protect my family from poor health is to eat well, sleep well, keep active, fresh air, keep a healthy mind with as little stress as possible and try to keep toxins out of the food (I'm still working on that one but learning more each day).

For me it was a huge lesson as a mother. I went against my intuition and put my trust in so called ‘experts'. If my daughter one day develops any of the many health problems associated with the toxins in the vaccines later on in life, I will feel responsible for it – no doubt. That is just something I have to live with. The only thing I can do right now is to talk about my experience, for if I had met somebody to support my intuition when I just became a mother it would have been a total different story."


Seija Beth, Amsterdam


Op de pagina ‘Cry for Vaccine Freedom Wall' heeft de NVIC (National Vaccine Information Centre) een pagina's lange verzameling van ‘harrasment stories'.
www.nvic.org/Forms/Cry-For-Vaccine-Freedom-Wall.aspx


The first wealth is health, Ralph Waldo Emerson