Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik bijdragen aan deze website?


 • Ben ik verplicht mijn kind te vaccineren voordat het naar de crèche gaat?


 • Kan een werkgever van mij eisen dat ik mij laat vaccineren?


 • Ik ga naar een derde wereld land op vakantie – moet ik mij kind nu wel laten vaccineren?


 • Ik ben zwanger – kan ik mij toch laten vaccineren?
 • Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact met me op!  Informatie is er genoeg, de uitdaging is dat mensen die deze informatie kunnen gebruiken bereikt worden!  Het allerbelangrijkste is meehelpen de website te verspreiden. Een mooie boodschap is nou eenmaal niets waard als hij de personen niet bereikt voor wie die boodschap bedoeld is. Via deze brief, Facebook, Twitter, email of hoe je maar wilt kun je mensen informeren. Het is ook fijn als je de website kunt linken aan je eigen website. Wil je meer doen?

  1. Korte (of lange!) reacties op 'Vaccin Vrij!' zijn zeer welkom. Onderschat niet de waarde van het delen van je eigen ervaringen of het achterlaten van een reactie – niet alleen een gebrek aan informatie maar ook b.v. angst om ‘de enige te zijn’ of het isolement waarin men terecht denkt te komen weerhoudt vele mensen ervan om een bewuste keuze te maken.

  Elke input is belangrijk: “Small actions can create big movements” - en het internet is een geweldig krachtig middel om dit te faciliteren! Heb je hulp nodig bij het schrijven, neem contact met me op.

  2. Houd het gesprek over een vrije vaccinatiekeuze levend. Deel je nieuwe inzichten en vooral je ervaringen. Wees niet bang om te spreken, noch om vragen te stellen (maar voel je vooral niet verplicht om anderen te ‘redden’!) Laat ouders weten dat vaccins gevaarlijke stoffen bevatten waarover we niet volledig geïnformeerd worden en wijs ze de weg naar aanvullende informatiebronnen. Daarna is de keuze aan hen.

  3. Als je kinderen niet gevaccineerd zijn kun je meedoen aan het volgende onderzoek:

  "State of health of unvaccinated children - For statistical evaluation of the state of health of entirely unvaccinated children we request you to fill out the following form. The data will be published anonymously and handled with utmost confidentiality. The results help us to acquire accurate information about the health of unvaccinated children."

  vaccineinjury.info/vaccinations-in-general/health-unvaccinated-children.html

  4. Vrijheid van keuze is een kostbaar goed. Je kunt de volgende petitie van Care2 ondertekenen om Amerikaanse ouders te ondersteunen:

  “A universal declaration of resistance to mandatory vaccinations”

  “We the undersigned, as Freemen & Freewomen, do not recognize the authority of The World Health Organization (WHO) to mandate general forced vaccinations. Our bodies are sovereign territory and subject to our exclusive self-determination. Any attempted violation of this trust must be construed as a breach of said basic right. We are thus holding our elected Governments accountable in this defense with an issuance of notice: a preemptive Class Action Lawsuit to be served in the event our inalienable rights to choose are forsaken”.

  www.thepetitionsite.com/1/a-universal-declaration-of-resistance-to-mandatory-vaccinations/

  Ik ben bereikbaar via het contactformulier. Bedankt voor je bijdrage.  "Act as if what you do makes a difference. It does." William James

  Vaccineren is niet verplicht in Nederland en geen enkele crèche kan dus van ouders eisen dat hun kind gevaccineerd moet zijn om toegelaten te worden op een bepaalde instelling. In enkele gevallen wordt toch de indruk gewekt dat het kind geweigerd kan worden op basis van het niet gevaccineerd zijn. De achterliggende gedachte is vaak een combinatie van “iedereen doet het dus het is verplicht” en “ongevaccineerde kinderen vormen een gevaar voor andere kinderen”. Met andere woorden – de leidsters zijn bang voor ziekten.

  Ouders die hun kind graag op een bepaalde instelling geplaatst zouden willen hebben zullen zich dus goed moeten informeren om hun motivatie voor de keuze te onderbouwen of de argumenten van de crèche te kunnen weerleggen. 'Vaccin Vrij!' kan je hierbij helpen. (zie b.v aan het einde van hoofdstuk twee het stukje over de mythe van “groepsimmuniteit” – of het begin van hoofdstuk drie over wat er in gespoten wordt). Misschien zijn de leidsters zelfs wel bereid zich zelf in te lezen en hoef je hen alleen maar op het bestaan van de website attent te maken!

  Het kan ook helpen om medewerkers te wijzen op de informatie van de overheid met betrekking tot verplichting:

  Zijn RVP-vaccinaties verplicht?

  Nee.

  Vaccineren gebeurt in Nederland op vrijwillige basis. Vrijwel alle ouders laten hun kind vaccineren.

  Bron: www.rivm.nl/rvp/vragen/#tcm:20-42994

  Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) is uitgesproken “pro-vaccinatie”, maar feit is en blijft gewoon toch dat vaccineren in Nederland kan en niet ‘moet’. Mocht een crèche blijven weigeren dan zou je kunnen vragen op basis van welke wet/ regelgeving ze handelen, misschien opent dat hun ogen. En ten slotte… als ze maar blijven weigeren zou je ook jezelf kunnen afvragen of je jullie kindje bij een dergelijke vooringenomen instelling achter zou willen laten – waarschijnlijk ligt er een betere oplossing op jullie te wachten!

  Nee.

  In Nederland is vaccineren niet verplicht. Je kunt eventueel vragen of de werkgever de wet- of regelgeving waarop hij zich baseert aan je wil tonen. Dan wordt meestal snel duidelijk dat zijn claim gefundeerd is op angst. Kennis is de meest effectieve manier om angst te ondergraven dus het beste kun je jezelf goed informeren en feiten doorspelen aan je werkgever.

  Lees deze website goed of schaf b.v het boek “Vaccine Safety Manual” van Neil Z. Miller aan, dat per ziekte zeer grondige informatie geeft over de risico’s van zowel de ziekte als het vaccin.

  Als je met je kindje naar een land gaat waar de hygiënische omstandigheden niet zo zijn als in Nederland, zoals bv. Afrika of Azië, kan je kindje aan een oneindige hoeveelheid ‘onbekende’ micro-organismen worden blootgesteld die - in theorie – een groot aantal ziekten zouden kunnen veroorzaken. (Veel meer dan de 3 of 4 ziektes waartegen het kind de (meestal) aanbevolen vaccins voor een derde wereld land kan krijgen en dus - weer in theorie – beschermd zou zijn.)

  Informeer jezelf. Het boek “Vaccine Safety Manual” van N.Z. Miller geeft goede informatie over ziekten en vaccins in het algemeen en het boek “Ziekten en Vaccins nader bekeken van de NVKP (Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken) wijdt een hoofdstuk aan tropenziekten dat ook zeer de moeite waard is.

  Persoonlijke factoren kunnen sterk variëren. Ik heb moeders gehoord die zonder problemen hele jonge, ongevaccineerde kinderen meenamen naar bv. Egypte of Ecuador, maar meestal was de bestemming het land van origine van één of beide ouders. Ons gezin heeft veel met de kinderen gereisd toen ze klein waren maar bv. een mogelijkheid om naar Nigeria te gaan toen onze oudste dochter net een paar maanden was afgeslagen. Ik geloof - zoals je ongetwijfeld zal weten als je 'Vaccin Vrij!' gelezen hebt - niet in de bescherming van vaccins dus dat is voor mij geen optie. Maar ik weet ook dat de natuurlijke immuniteit van een baby nog niet volledig ontwikkeld is en zou daarom niet kiezen voor extreme situaties bij een heel jong kind.

  Of je nou wel of niet vaccineert, zorg altijd dat je min of meer weet hoe de omstandigheden met betrekking tot de kwaliteit van het drinkwater en de voeding zijn en ook dat je kindje voorafgaand aan vertrek in goede conditie is. Ook dat je bij voorhand adressen hebt van locale gezondheidswerkers die in jou lijn van denken hulp zouden kunnen verlenen.

  En tenslotte, er bestaan homeopatische vaccins en op de therapeutenlijst elders op deze website vind je de contactgegevens van homeopaten die je hierover kunnen voorlichten.

  Afhankelijk van de leeftijd en de conditie van het kind en de omstandigheden waaraan het eventueel blootgesteld gaat worden zal elke ouder een persoonlijke afweging moeten maken. Gezond verstand helpt!

  Nee, wat mij betreft niet.

  Wat we bij de moeder inspuiten komt via de bloedbaan direct in contact met de zeer kwetsbare foetus in haar buik. Neem geen risico!

  Brief voor zwangeren en aanstaande vaders; klik hier
  Brief voor ouders; klik hier
  Brief voor (collega) doulas of vroedvrouwen; klik hier
  Brief voor (natuur)genezers; klik hier  "In a gentle way, you can shake the world" Mohandas Gandhi
The first wealth is health, Ralph Waldo Emerson